کارپردازان انگلیس در ایران – قسمت نوزدهم

 

در قسمت های گذشته مطالبی در مورد سیدضیا الدین طباطبایی، برادران رشیدیان ، برادران جی  ، حسین فردوست ، بهرام شاهرخ ، نواب صفوی ، جمال امامی ، جعفر شریف ‌امامی ، حسنعلی منصور ، امیر عباس هویدا ، سيد حسن تقي ‌زاده ، برادران انتظام  ، مصطفی فاتح ، شیخ عبدالکریم حائری یزدی  ، محمد خلیل جواهری ، ابراهیم حکیمی ، علی اردشیر لاریجانی ، علی شریعتی ، محمدجواد لاریجانی ، عطاالله مهاجرانی و محمدرضا مهدوی کنی  عرضه شد. در این قسمت به معرفی میرحسین موسوی می پردازیم:

٢٤ – میرحسین موسوی

میرحسین موسوی در ۷ مهرماه ۱۳۲۰ در شهر خامنه در استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد. پدرش میر اسماعیل موسوی، از بازرگانان چای از تبریز بود. او در خامنه بزرگ شد و پس از پایان دورهٔ دبیرستان در سال ۱۳۳۷ از خامنه به تهران آمد.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%DB%8C%D8%B1_%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86_%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C
میرحسین موسوی از دانشگاه ملی ( بهشتی ) فوق لیسانس معماری و شهرسازی گرفت و در سال ۱۳۴۳ یکی از موسسین انجمن اسلامی این دانشگاه بود. او در اواخر دهه چهل و اوایل دهه پنجاه خورشیدی، با گروه های ملی – مذهبی مثل نهضت آزادی نزدیکی داشت و از جمله کسانی بود که در جلسه های سخنرانی علی شریعتی در حسینیه ارشاد تهران حاضر می شد.
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/05/090521_og_ir88_mosavi.shtml
علی شریعتی در قسمت پانزدهم کارپردازان انگلیس در ایران ، قبلا معرفی شده است
http://iranian.com/main/blog/all-iranians-74
میرحسین موسوی، که در آن دوران با نام حسین رهجو فعالیت می کرد، از جمله افرادی بود که در تاسیس جنبش مسلمانان مبارز با حبیب الله پیمان همکاری کرد. موسوی در سال ۱۳۴۸ با زهرا رهنورد، از دانشجویان رشته مجسمه سازی ازدواج کرد. زهرا رهنورد نیز در آن سال ها از جمله شاگردان مشهور علی شریعتی بود http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/05/090521_og_ir88_mosavi.shtml
زهره کاظمی مشهور به زهرا رهنورد (زاده ۱۳۲۴ در بروجرد) نویسنده و روزنامه‌نگار است و ریاست دانشگاه الزهرا را بر عهده داشته ‌است. پدر زهرا رهنورد، صادق كاظمي از نظاميان حكومت پهلوي و مادرش، احترام السادات نواب صفوی، از بستگان سید مجتبی نواب صفوی است.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D9%87%D8%B1%D8%A7_%D8%B1%D9%87%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AF
نواب صفوی در قسمت چهارم کارپردازان انگلیس در ایران ، قبلا معرفی شده است
http://iranian.com/main/blog/all-iranians-61
میرحسین موسوی به زبان‌های انگلیسی و عربی و ترکی آذربایجانی نیز تسلط دارد.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%DB%8C%D8%B1_%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86_%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C
میرحسین موسوی در سال ۱۳۵۵ به همراه همسرش زهرا رهنورد ایران را بقصد انگلیس و آمریکا ترک کرد و به مدت ۱۰ ماه در آمریکا با عضویت در کنفدراسیون دانشجویان ‏ایرانی با این کنفدراسیون همکاری داشت و در سال ۱۳۵۶ به ایران بازگشت.
Various Sources
با نزدیک شدن به انقلاب ٥٧ و پررنگ شدن نقش رهبری خمینی در مبارزات ضد حکومت ، میرحسین موسوی نیز بیشتر به این جریان گرایش پیدا کرد و به ویژه به محمد حسینی بهشتی پیوست، بهشتی از روحانیان بانفوذ نزدیک به خمینی بود.
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/05/090521_og_ir88_mosavi.shtml
حلقه ی اسلامی فراماسونری ایران : روح الله خمینی بنیانگذار لژ اسلام یا حلقه ی اسلامی فراماسونری ایران که بعدا به لژ سيد جمال الدين اسدآبادی تغيير نام يافت/ مهدوی كنی ، رييس مادام العمر لژ/  محمد حسینی بهشتی  عضو لژ / میر حسین موسوی  ، عضو حلقه ی اسلامی و عضو لژ فراماسونري قسطنطنیه
http://iranian.com/main/blog/all-iranians-13
پیام فضلي نژاد (نویسنده و روزنامه‌نگار ) درباره عضويت ميرحسين موسوي در لژ فراماسونري قسطنطنيه گفت: از سوي دیگر گمانه های بسیاری درباره ي عضویت میر حسین موسوی در لژهاي ماسوني مطرح بوده است و همیشه مصلحت ها و ملاحظات مانع از آن شده تا این گمانه زني ها مورد تحقیق تاریخی مطلوب قرار گیرد. میر حسین موسوی عضو لژ فراماسونري قسطنطنیه است این روایتی است كه بسیاری از مورخان برجسته ي ایران و بسیاری از پژوهشگران سياسي این مرز و بوم آن را مطرح کردند حتی يكي از مورخان برجسته يك ماه پیش در گفتگوی تلفنی به شخص من گفت: كه اسناد عضویت میر حسین موسوی در لژ فراماسونري قسطنطنیه موجود است و جاسوسی ایشان براي صهيونيست ها يك احتمال بسیار قویست
http://www.seratnews.ir/fa/pages/?cid=2736
با تاسیس حزب جمهوری اسلامی از سوی  بهشتی در نخستین روزهای بعد از پیروزی انقلاب، میرحسین موسوی هم به این حزب پیوست و دبیر سیاسی این حزب شد. موسوی سردبیر روزنامه جمهوری اسلامی، ارگان حزب نیز بود. در سال ۱۳۶۰در کابینه محمدعلی رجایی، موسوی به عنوان وزیر خارجه معرفی شد.بعد از کشته شدن  رجایی و باهنر، رئیس جمهور و نخست وزیر وقت، در انفجار ۸ شهریور ۱۳۶۰ علی خامنه ای رئیس جمهور شد و ابتدا علی اکبر ولایتی را به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی کرد، اما مجلس به  ولایتی رای اعتماد نداد و خامنه ای علی رغم اختلافاتی که در داخل حزب جمهوری اسلامی با میرحسین موسوی داشت، او را به عنوان نخست وزیر به مجلس معرفی کرد. موسوی از آن زمان تا سال ۱۳۶۸ و بعد از فوت خمینی نخست وزیر ایران بود. بسیاری از ناظران دلیل این انتخاب خامنه ای را نظر مثبت روح الله خمینی به موسوی و حمایت قاطع خمینی از او دانسته اند. از آنجا که تقریبا تمام دوران نخست وزیری میرحسین موسوی همزمان با جنگ ایران و عراق بود، عموما از او با عنوان “نخست وزیر جنگ” یاد می شود. سیاست های انقباضی دولت او در آن دوران، که به عقیده خیلی ها از روی ناگزیر ی بود، و به ویژه توزیع کالاهای اساسی با کوپن از جمله ویژگی هایی است که دولت موسوی عموما با آنها به یاد آورده می شود. با بازنگری قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ مقام نخست وزیری از ساختار سیاسی ایران حذف شد و با فوت خمینی، میرحسین موسوی و کل جناح چپ جمهوری اسلامی، حامی اصلی خود را از دست داد.  میرحسین موسوی همان زمان از دنیای سیاست کناره گرفت و به وادی هنر، که پیش از انقلاب در آن فعال بود، بازگشت. البته موسوی در این سال ها مسئولیت های سیاسی حاشیه ای داشته است. از جمله سال ۱۳۶۸ با حکم خامنه ای عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام شد که این عضویت کماکان ادامه دارد.
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/05/090521_og_ir88_mosavi.shtml
وی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است، هرچند معمولاً در جلسات آن شرکت نمی‌کند.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%DB%8C%D8%B1_%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86_%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C
 از سال ۱۳۷۵ نیز عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است. همچنین در دوره ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی (۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶) مشاور سیاسی رئیس جمهور و در دوره محمد خاتمی (۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴) مشاور عالی رئیس جمهور بوده است. اما عمده فعالیت های میرحسین موسوی در این سال ها، هنری و دانشگاهی بوده است. موسوی از میانه دهه پنجاه خورشیدی استاد دانشگاه بهشتی بود و در دهه هفتاد هم به عضویت هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در آمد. او در سال ۱۳۷۸ و با حکم محمد خاتمی، رئیس فرهنگستان هنر شد و عمده فعالیت هایش را در قالب این نهاد پی گرفت. رشته اصلی میرحسین موسوی معماری است. او در سال های گذشته بیشتر به نقاشی مشغول بوده و در چند نمایشگاه شخصی و گروهی شرکت کرده است.
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/05/090521_og_ir88_mosavi.shtml
در انتخابات ۱۳۸۸ ، وی نامزد انتخابات جنجال‌برانگیز ریاست‌جمهوری دهم بود که همراه با دیگر معترضان، نتیجهٔ انتخابات را ناشی از تقلب گسترده در انتخابات دانست.
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%DB%8C%D8%B1_%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86_%D9%85%D9%88%D8%B3%D9%88%DB%8C
در نمایش تعیین رئیس جمهور در انتخابات ۱۳۸۸ ،  میرحسین موسوی و مهدی کروبی از احمدی ‌نژاد شکست خوردند  و پس از چندی هر دوی آنها در حصر خانگی قرار گرفتند. در ادبیات هواداران احمدی ‌نژاد از میرحسین موسوی و مهدی کروبی با عنوان «سران فتنه» یاد می‌شود.
بنظر میرسد  میرحسین موسوی در انتظار مقام خوا هد ماند. انگلیسی ها گاهی یکی از کارپردازان خود را به اصطلاح در “آب نمک” می خوابانند تا در موقع لزوم از او بهره برداری کنند!
 همه ی ایرانیان

تصاویر میرحسین موسوی
http://zahrasabz.files.wordpress.com/2011/04/d985d988d8b3d988db8c-2.jpg
http://www.iranianuk.com/uk87/pic20/8232342.jpg
http://www.iranianuk.com/uk87/pic22/5218813.jpg
http://www.iran-world.com/article.php5?id=43033

 

نظر شما چیست؟

Meet Iranian Singles

Iranian Singles

Recipient Of The Serena Shim Award

Serena Shim Award
Meet your Persian Love Today!
Meet your Persian Love Today!