Published on Iranian.com (//legacy.iranian.com/main)

اشرف پهلوی ، نمادی از رژیم پهلوی

Balatarin
Share/Save/Bookmark

Tapesh
by Tapesh
01-Aug-2012
 

به دستور دکتر محمد مصدق نخست وزير وقت، يکم آگِست ۱۹۵۲ (دهم امُرداد ۱۳۳۱) اشرف پهلوي خواهر دوقلوي شاه وقت، ايران را ترك كرد و روانه اروپا شد. مصدق براي قطع اعمال نفوذ و نیز پيشگيري از توطئه احتمالي اشرف بر ضد دولت خود و همکاری با عوامل بیگانه دستور داده بود كه از كشور خارج شود. مصدق می دانست که اشرف از ورود به توطئه بر ضد دولت او خودداری نمی کند و اطلاعات شهربانی (پلیس) را مامور گزارش تماسهای او کرده بود. مصدق با مداخله بستگان و نزديكان شاه در امور كشور شديداً مخالف بود. وی بارها در جلسات شورای وزیران و در مصاحبه‌های مطبوعاتی و سخنرانی‌های خود گفته بود که هیچ عاملی بیش از مداخله و اِعمال نفوذ اصحاب نام و متنفذان در معاملات دولتی، انتصابات، صدور پروانه‌ها و اموری نظیر اینها مردم را عصبی و آماده عصیان نمی کند. این مداخلات همه قشرها را خشمگین می سازد بویژه طبقه منوّر و متوسط را که کوشش ما بر افزایش شمار اعضای این طبقه است.


اشرف يك سال بعد در همين زمان (در آستانه براندازي ۲۸ امرداد ۱۳۳۲ = اوت ۱۹۵۳ ) به گونه اي محرمانه به ايران بازگشت!. همزمان، سرهنگ شوارتسکوف آمریکایی هم وارد تهران شده بود .

 

Balatarin
Share/Save/Bookmark

Recently by TapeshCommentsDate
A Conversation between a Bahai and a former member of Hojjatieh Association
2
Dec 04, 2012
ماهیت اوباش و لات‌های ۲۸ مرداد ۳۲ - علی‌ امینی
7
Dec 01, 2012
رضا شاه چگونه مردم را فریب میداد ؟
3
Nov 29, 2012
more from Tapesh

Source URL (retrieved on 12/08/2012 - 00:46): //legacy.iranian.com/main/node/186665

 
© Copyright 1995-2010, Iranian LLC.   |    Archives   |    Contributors   |    About Us   |    Contact Us   |    Advertise With Us   |    Commenting & Submission Policy   |
|    Terms   |    Privacy   |    FAQ   |    Archive Homepage   |