متهمین تروریستی و حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی کانادا


Share/Save/Bookmark

Saead Soltanpour
by Saead Soltanpour
28-Aug-2010
 

پوشش عادلانه خبری و رعایت بی طرفی در مورد متهمین تروریستی، ضامن حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی کانادا

دستگیری سه نفر کانادایی مسلمان به اتهام توطئه تروریستی،، دوره جدیدی از حدس و گمان ها و ظن ها و ضدیت ها بر علیه مسلمانان را در رسانه ها گشود. نام مصباح الدین احمد - هیوا علیزاده و دکترخرم شعردر رسانه ها منتشر شده است و بنا به گفته رسانه ها،آقای هیوا علیزاده مهندس مکانیک، کانادائی ایرانی تبار هست.

هنوز پرونده 18 متهم به ترور در تورنتو بسته نشده بود که پرونده جدید گشوده شده است. هارپر، نخست وزیر کانادا اعلام کر د که کانادا کشور آزادی هست و به همین دلیل در معرض تروریستی قرار دارد.

سخنان هارپر، تنها بخشی از حقیقت است زیرا، ترور در بسیاری از کشورهای غیر آزاد دنیا نیز اعمال می شود و متاسفانه تحت حمایت برخی از کشورهای آزاد، این عمل انجام می شود.. بنابر این ریشه ترور و تروریزم در چند کلمه خلاصه نمی شود وبا چند دستگیری هم پایان نمی گیرد.

با توجه به شواهدی در گذشته در جهت داربودن سازمان امنیت کانادا و پلیس فدرال - ( ار.سی.ام. پی ) بر علیه مسلمانان و ایرانی ها و نمونه اخیر آن در دستگیری و حکم سیاسی محمود یادگاری د رتورنتو، ضرورت شفاف اطلاع رسانی و آگاهی رسانی به همه اقشار کانادا منجمله مسلمانان و ایرانی تبار های کانادایی نقش بسیار مهمی در اعتماد سازی و وحدت کانادا دارد.

بدیهی هست هر گونه مخفی کاری و عدم اطلاع رسانی دولت با استناد به " دلایل امنیتی " و " امنیت ملی کانادا "، عدم اعتماد بین بخشی از جامعه چند ملیتی کانادا با سازمانهای امنیتی و پلیس را بدنبال خواهد داشت که به نفع ایمن شدن ملت و کشور کانادا در آینده نخواهد شد. مبارزه با تروریسم و خشونت نیاز به همکاری همه جانبه و آگاهی رسانی و شفاف سازی دولت و ملت ( کامیونیتی ها ) دارد.

زمانی که رسانه های اصلی کانادا نظیر سی بی سی که با بودجه مردم اداره می شوند در مورد اسلام و مسلمانان گزینشی بر خورد می کنند، نشانه های خوبی برای آگاهی رسانی و فرهنگ سازی نیست. این رسانه ها به غیر از چند نفر سیاسی مانند هما ارجمند، ارشاد منجی، هریس علی ( به عنوان مخالفان اسلام ) و تارق فتاح ( کنگره مسلمانان کانادا )، به عنوان موافق، نظرات دیگر مسلمانان کانادا را که جمعیتی بیش از یک میلیون کانادیی با تفکرات گوناکون و گرایشهای مختلف از اسلام را در بر می گیرد، ندیده می گیرد.

آنجا که فعال سیاسی اجتماعی مانند تارق فتاح در سالهای گذشته که به سی بی سی راهی نداشت، به درستی خط قرمز رسانه ها در کاناد ا را انتقاد از اسرائیل می دانست، اکنون به مناسبت های مختلف، به عنوان کارشناس اسلام نظرات یک جانبه ای را بیان می کند، که خود جای سوال دارد که این دگر دیسی از چیست ؟

ایا سی بی سی تغییر جهت داده است ؟ که پاسخ نه هست.

ما درعین حالی که معتقد به ازادی کامل بیان و نفی خشونت در هر مرام و مذهب و دولتی هستیم، معتقدیم که هم صداهای مخالفان و موافقان سیاسی اسلام نظیر کنگره مسلمانا ن کانادا باید پوشش خبری داده شود هم تفکرات و گرایشهای غیر خشونت امیز دیگر مسلمانان یک میلیونی کانادا، نیز باید شنیده شود.

بدون رعایت این اصل بدیهی، اعتماد سازی ممکن نیست. پوشش یک سویه این جریانات همانند گذشته به نفع خشونت طلبان و انحصاریون منجر خواهد شد. هم چنین به عمیق تر شدن دیوار بی اعتمادی و انزوای بخش هایی از ملت کانادا خواهد انجامید.

امیدواریم که نخست وزیر، سیاست درست برای آینده بهتر کانادای چند ملیتی را اتخاذ کند.

27 آگوست 2010

کانون بیان ( انتاریو )

Bayan _Centre For thought

Bayan- centre for Dialogue

bayancentre@gmail.com


Share/Save/Bookmark

more from Saead Soltanpour
 
Faramarz Shiravand

در دفاع از اولین تلفات جمهوری اسلامی در بخش تجاری در کانادا

Faramarz Shiravand



 "  .....با توجه به شواهدی در گذشته در جهت داربودن سازمان امنیت کانادا و پلیس فدرال - ( ار.سی.ام. پی ) بر علیه مسلمانان و ایرانی ها و نمونه اخیر آن در دستگیری و حکم سیاسی محمود یادگاری د رتورنتو، ضرورت شفاف اطلاع رسانی و آگاهی رسانی به همه اقشار کانادا منجمله مسلمانان و ایرانی تبار های کانادایی نقش بسیار مهمی در اعتماد سازی و وحدت کانادا دارد...." سعید سلطانپور

     در دفاع از اولین تلفات جمهوری اسلامی در بخش تجاری در کانادا 



مصاحبه "سعید سلطانپور" از تلویزیون آی تی سی ITC، با بهنام اصفهانی زاده، سخنگوی تورنتو ایرانیز  در مورد پرونده جنایی محمود یادگاری، تبعه ایرانی کانادایی  متهم به نقض قانون کانادا برای صادرات تجهیزات مربوط به برنامه اتمی جمهوری اسلامی و نقض قوانین تحریمی سازمان ملل   " ... در شرایطی که رسیدگی به پرونده [ محمود یادگاری] این تبعه ایرانی کانادایی توجه بین المللی را به خود جلب کرده است، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، درماه فوریه سال گذشته خواستار منظور کردن آقای یادگاری در تبادل سه کوهنورد آمریکایی زندانی در تهران شده بود." رایو صدای امریکا


سناریو تکراری: 

علی وکیلی راد یکی از قاتلان شاپور بختیار (آخرین نخست‌وزیر ایران پیش از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷) در سال ۱۳۷۰ در فرانسه به حبس ابد محکوم شد و در سال ۱۳۸۸پس از گذراندن ۱۸ سال حبس، مشمول تقاضای عفو از حبس در فرانسه شد.

دادگاهی در فرانسه در حکمی به اخراج علی وکیلی‌راد از فرانسه رأی مثبت داد که این حکم به معنای آزادی او بود. این حکم تنها چند روز پس از آزادی کلوتیلد ریس شهروند فرانسوی زندانی در ایران صادر، و علی وکیلی راد سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۹ به تهران بازگشت. رادیو فردا

برای دیدن مصاحبه روی لینک زیر کلیک کنید.


//www.youtube.com/watch?v=7irgHjsdLbw




29 جولای 2010 - تورنتو


سقف شیشه ای - سعید سلطانپور - تلویزیون آی تی سی


فیلم بردار: پری فارسی


 "مصاحبه با بهنام اصفهانی زاده ( تورنتو ایرانیز) در مورد پرونده سیاسی محمود یادگاری" 29 جولای 2010 - تورنتو

سقف شیشه ای - سعید سلطانپور - تلویزیون ایرانیان کانادا ITC 
فیلم بردار: پری فارسی

در شگفتم که چرا این برادران هرگز اینچنین شتابزده به احکام [بی]دادگاه های شرع اسلامی در ایران، از جمله: سنگسار و پرونده های زندانیان سیاسی (غیرخودی) در سه دهه گذشته و بویژه در دهه 60، معترض نیستند.

به گفته خودشان، از ابتدای دستگیری محمود یادگاری و همچنین درماه آوریل - مه 2009 و از طریق ای-میل "دوستی" به آقای محمد شیخ الاسلامی "پرزیدنت تورنتو ایرانیز"، همواره و هماهنگ در جریان و همیاری با این "پروندۀ سیاسی" بوده اند. بیگمان فرستنده ای-میل شخصی است با نفوذ، و محتویات ای-میل میبایست حاوی نکاتی بسیار خواندنی و حیاتی باشد که با وجود "نقض قوانین تحریمی سازمان ملل و نقض قانون کانادا برای صادرات تجهیزات مربوط به برنامه اتمی جمهوری اسلامی"، این برادران اینچنین به تکاپو افتاده و سراسیمه در شتابند (هزینه تیم وکلای این پرونده، احتمالا از بودجه حقوقی خزانه "یکی بود یکی نبود" تامین شده باشد). 

اینگونه بنظر میرسد که نگرانی این برادران، پیشوند ایرانی - کانادایی Iranian-Canadian  است که یدک کش نام برخی بنیادها، کنگره ها، گروهها، انجمنها، سازمانها و .... که بوی جمهوری اسلامی را میدهند.

فعالیت های دیگر بهنام اصفهانی زاده علاوه بر تورنتو ایرانیز:  

رئیس هیئت مدیره کنگره ایرانیان کانادا Iranian-Canadian Congress(لابی ایرانیان کانادا؟)

عضو فعال کمیته چهارشنبه سوری (تورنتو)

عضو هیئت مدیره بنیاد خیریه پریا

از فرماندهان کنترل تظاهرات 25 جولای 2009 در تورنتو ( "اتحاد برای ایران" و "کمیته همبستگی با ملت ایران")

بهنام اصفهانی زاده (نشسته زیر پرچم) - عکس از روشنگر

فعالیت های دیگر سعید سلطانپور علاوه بر فعالیت در تلویزیون ایرانیان کانادا ITC

از بنیانگزاران " بنیاد فرهنگی فروردین" در ریچموندهیل - معروف به بنیاد 12 فروردین

از بنیانگزاران کمیته چهارشنبه سوری (ریچموندهیل)

عضو هیئت مدیره بنیاد خیریه پریا

همکار نشریه شهروند (گزارشگر فرمایشات سفیر جمهوری اسلامی در مرکز اسلامی منطقه یورک و تقویت اسلامیون در میدیا-مطبوعات)

مامور نظرپردازی (لجن پراکنی) تحت نام "کامیونیتی (جامعه) ایرانیان کانادا" در سایتها برعلیه فعالین سیاسی-اجتماعی اپوزیسیون سرنگونی طلب و ......


*******************


محکومیت تاریخی اولین ایرانی کانادایی به چهار سال زندان

 


VOA 

2.08.2010



 

عکس از: AFP


دیوان جنایی کانادا محمود یادگاری، تبعه ایرانی کانادایی متهم به نقض قانون کانادا برای صادرات تجهیزات مربوط به برنامه اتمی ایران  و نقض قوانین تحریمی سازمان ملل را به چهار سال و سه ماه زندان محکوم کرد.

آقای یادگاری اولین فرد در تاریخ کانادا است که براساس «قانون سازمان ملل متحد» مبنی بر ممنوعیت ارسال تجهیزاتی که ممکن است مورد بهره برداری برنامه اتمی ایران قرار گیرد، محکوم شده است.

قاضی دیوان جنایی کانادا، محمد (دیوید) یادگاری را در نه مورد از ده موارد اتهامی که علیه وی مطرح شده بود، گناهکار شناخت.

دادستان دیوان جنایی کانادا این مرد ایرانی تبار مقیم کانادا را به تلاش برای صادرات تجهیزات مربوط به برنامه اتمی ایران و نقض تحریم های سازمان ملل علیه این کشور محکوم کرد.

آقای یادگاری اولین فردی است که به اتهام نقض مفاد منع گسترش سلاح های کشتار جمعی «قانون امنیت هسته ای کانادا» در دیوان جنایی این کشور محکوم شده است.

نقض «قانون کنترل و امنیت اتمی»، «قانون گمرک و مجوز صادرات و واردات» از جمله موارد محکومیت این مرد ایرانی کانادایی مطرح شده اند.

وی پس از تحقیقات هشت هفته ای مشترک پلیس کانادا و اداره امنیت ملی ایالات متحده، روز ١۶ آوریل سال ٢٠٠٩ توسط پلیس کانادا در منزلش در تورنتو دستگیر و از آن زمان تاکنون در بازداشت مقامات امنیتی کانادا بوده است.

این مرد ٣٧ ساله ایرانی تبار به استفاده از شرکت کوچک خود «.N&N Express Inc» در تورنتو و تلاش برای صادرات دو ترانسفورماتور فشار به مقصد ایران از طریق دبی متهم شده بود. این دو ترانسفورماتور بخشی از ده ترانسفورماتوری بوده اند که وی به قیمت ١١ هزار و ۶۴۵ دلار از شرکت Setra Systems Inc در ماساچوست خریداری کرده بود.

 

این دستگاه های ساخت ایالات متحده که اندازه های فشار را به سیگنال های الکتریکی برای کامپیوترها و سایر تجهیزات الکترونیکی تبدیل می کند، کاربردهای  بی خطری دارند اما درعین حال، از آن ها می توان در تاسیسات غنی سازی اورانیوم برای سلاح های اتمی نیز استفاده کرد.

در حالی که خرید این اقلام در آمریکای شمالی قانونی هستند اما ارسال آن ها به کشورهایی همچون ایران، نقض مفاد تحریم های سازمان ملل قلمداد می شود.


در شرایطی که رسیدگی به پرونده این تبعه ایرانی کانادایی توجه بین المللی را به خود جلب کرده است، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران، درماه فوریه سال گذشته خواستار منظور کردن آقای یادگاری در تبادل سه کوهنورد آمریکایی زندانی در تهران شده بود.


این شهروند ایرانی تبار کانادا اذعان کرده بود بخش بزرگی از هزینه خرید این ترانسفورماتورها توسط نیما طبری، شریک وی در ایران فراهم شده بود.  

وی ضمن ابراز بی اطلاعی از مصرف این تجهیزات در سلاح های اتمی، ادعا کرده بود به توصیه آقای طبری قصد داشت به جای ارسال مستقیم این تجهیزات به ایران، از یک شرکت مستقر در دبی استفاده کند.

این اولین باری ست که یک شهروند کانادایی، بر اساس «قانون سازمان ملل» در کانادا  برای ارسال تجهیزاتی به ایران که ممکن است درساخت سلاح های اتمی مورد استفاده قرار گیرد، محکوم شده است.

بنا به گزارش رسانه های کانادایی، تولید کننده آمریکایی این ترانسفورماتورها سرنخ این معامله را در اختیار عوامل اطلاعاتی و امنیتی ایالات متحده قرار داده بود و اطلاعات آن ها به تحقیق ماموران پلیس کانادا دراین مورد منتهی شد.

بنا به گزارش روزنامه نشنال پست، آقای یادگاری درصدد بوده تا بیست ترانسفورماتور دیگر را از یک تولید کننده در آلمان خریداری کند، اما در پی تغییر مقصد این تجهیزات از دانمارک به دبی، سفارش وی لغو شده بود.

فرانک آداریو، وکیل مدافع کانادایی آقای یادگاری، ادعا کرده بود موکلش یک تاجر ساده بوده و از ویژگی های این مبدل ها خبر نداشته و از ارسال این تجهیزات به مقصد ایران مطلع نبوده است. 

رسانه های کانادا رسیدگی به این پرونده را یک رویداد تاریخی در کشور خوانده اند.

محمود یادگاری که رسانه های کانادا از وی با نام های دیوید و نوید یادگاری نیز یاد کرده اند، فارغ التحصیل سال ١٩٩٨ رشته مهندسی کامپیوتر از یکی از دانشگاه های تهران است. وی مدرک کارشناسی رشته کامپیوتر را از دانشگاه رایرسون تورنتو اخذ کرده است.


 * فایل پیوست: دانشگاه رایرسون - تصویری آشنا