سگ ها و آدم ها

 

 

به مناسبت اقدامات اخیر دولت ایران درمورد سگ

١ – “مقاله ی نجاست سگ از دیدگاه علمی و دینی حاصل پایان‎نامه‌ ی یک دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد بوده که با مشاوره نماینده ولی فقیه یعنی آیت الله ناصری همراه شده است. در این پایان نامه برای ما اثبات شده که نجاست سگ تنها منحصر به دین یهود است و در اسلام سگ نجس نیست. ضمن آنکه ما حیوانی به نام قوچک را هم تولید کردیم که با استفتاء از علما بدلیل اختلاط سگ و گرگ آنرا پاک اعلام کردند. در قرآن کریم سه بار از سگ نام برده شده که بطور مثال نام بردن از سگ در جریان اصحاب کهف به تمجید از این حیوان اختصاص یافته و هیچگاه در قرآن کریم بر نجاست سگ تأکید نشده است. در دین اسلام بارها از لزوم مهربانی به حیوانات سخن به میان آمده و حضرت علی علیه السلام هم مردم را به یادگیری ده خصلت ارزنده سگ و بکاربستن این خصائص در زندگی توصیه فرموده‌اند. اینکه بعضی می‌گویند فرشتگان به خانه‌ای که سگ داشته باشد وارد نمی‌شوند جعلی است و بعضی از احادیث هم که در زمینه نجاست سگ وجود دارد معلوم نیست از چه کسی است “.

دکتر سید جاوید آل داود عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

http://www.hakimemehr.ir/news/show_detail.asp?id=1965

٢ – “پیدایش مساله نجاست سگ ، این موضوع خانمان سوز برای سگ ها از زمان هجوم وحشیانه اعراب (گرسنه و خونخوار) به سرزمین ثروتمند ایران زمین در سال ۶۳۶ میلادی شروع شد. در ایران باستان ایرانیان برای حفاظت از مال و دارایی و گله احشام خود از سگ به عنوان نگهبان و محافظ مال و جان استفاده می کردند و هر خانواده ای دارای یک یا چندین سگ بود که با این حیوانات کاملاً مهربان و دلسوزانه رفتار می کردند بطوری که شکم سگها را همیشه سیر نگه می داشتند که اگر دزدان به بهانه ی سرگرم کردن و از بین بردن سگها، تکه گوشتی یا استخوانی جلوی آنها می انداختند سگهای ایرانی بدون هیچ طمعی به آن غذاها، وظیفه خود یعنی پاسبانی و محافظت از صاحبان و اموال آنها راانجام می دادند یعنب به طریق پارس کردن مکرر صاحبان خود را از نیرنگ دزدان عرب آگاه می کردند و این سگهای ایرانی بودند که باعث اسیر شدن و یا کشته شدن اعراب دزد در آن زمان یعنی دوران ساسانیان شدند. اعراب که کینه دردناکی از سگهای ایرانی تمام وجودشان را گرفته بود، شکایت خود را به خلیفه آن زمان یعنی خلیفه دوم اموی بردند و از وجود سگهای پاسبان و باوفای ایرانی شکایتها و فغانها کردند. خلیفه عرب نیز چاره ای در برابر این حیوانات با هوش ندید ، پس از مذهب و دین اسلام سوء استفاده کرد و کلمه نجاست را در مورد این حیوان مظلوم از خودش ابداع کرد ودستور داد که دست زدن ، لمس کردن به سگ ممنوع است چون از نظر اسلام این حیوان به یکباره کثیف و نجس شد ، از آن زمان این باور و ابداع شخصی و تحریف بی رحمانه باعث دردسرهای فراوانی برای این حیوان و صاحبان آنها شد . بطوری که پس از گذشت ۱۴ قرن از ان زمان هنوز دامنگیر بسیاری از سگها و صاحبانشان می باشد. می بینید تنها به خاطر اینکه اعراب از سگهای ایرانی دل خوشی نداشتند و سگها اجازه نمی دادند که دزدان عرب بدون دردسر به چپاول و غارت خود دست بزنند به سادگی سگ را در جامعه ایرانی بد جلوه دادند و آن را مظهر کثیفی و آلودگی اعلام کردند.

شیعیان اسلام که به حضرت علی آنقدر ایمان دارند چرا هیچ وقت به این حدیث آن حضرت توجه نکردند و نمی کنند. امام علی می فرماید: سگ ده صفت دارد که اگر مومنی یکی از صفات نیکو را داشته باشد سزاوار است:

۱) سگ را درمیان مردمان ، قدری نیست و این همان حال مسکینان و بیچارگان است.

۲) ما ل و ملکی از آن سگ نیست و این همان صفت مجردان است.

۳) سگ را خانه و لانه ای معین نیست و هرجا که رود ، رفته است و این علامت متوکلان است.

۴) سگ ، اغلب اوقات گرسنه است و این ، عادت صالحان است.

۵) اگر سگ صد تازیانه از دست صاحب خود خورد، در خانه او را رها نمی سازد و این صفت مریدان است.

۶) شب هنگام بجز اندکی نمی آرامد و این حالت محبان و دوستداران است.

۷) اگر سگ رانده شود و ستم کشد، لیکن چون او را بخوانند، بدون دلگیری باز می گردد و این، نشان فروتنان است.

۸) به هر خوراک که صاحبش به او می دهد، راضی است و این حال قانعان است.

۹) بیشتر لب فروبسته و خاموش است و این ، علامت خائفان است.

۱۰)این که وقتی می میرد ارثی از او باقی نمی ماند و این حال زاهدین است”.

گلکده ی ایران پردیس

٣ – ” من وارد مسئله نجاست سگ نمی شوم زیرا در حوزه تخصصی من نیست، اما به عنوان دامپزشکی که سالیان سال است با حیوانات خانگی و حیات وحش کار می کنم و کتب، مقالات و تحقیقاتی در این زمینه تالیف کرده ام خدمتتان عرض می کنم که اگر حیوانی از نظر بهداشتی و واکسیناسیونها و معاینات دوره ای تحت نظارت دامپزشک باشد، از لحاظ بیماری زایی خطر کمتری از یک انسان برایمان دارد، پس بالطبع معضل بهداشتی برای جامعه بوجود نمی آورد، حال اگر کسانی این نکات بهداشتی را رعایت نکند در وهله اول خود وخانواده اش در خطر قرار می گیرد. معضل بهداشتی اصلی توسط حیوانات خیابانی و ولگرد که در شهر و حاشیه شهر تردد می کنند و متاسفانه هیچ فکری به حالشان نمی شود ایجاد می شود، نه حیوانات خانگی که هر ماه معاینه شده و واکسن ها ی دوره ای شان را می خورند.

در مورد اینکه گفته شده است نگهداری از سگ “معضل فرهنگی-اجتماعی و نوعی تقلید کورکورانه از فرهنگ مبتذل غربی است ” باید خدمتتان عرض کنم که گذشته از این که اولین بار اقوام ما یعنی آریایی ها حدود ١٧ هزار سال پیش سگ را اهلی کردند و در جنگهای ایران و روم بود که سگ از ایران برای اولین بار به اروپا و غرب برده شد و گذشته از این که پدر تمام نژادهای سگهای دنیا سگ سالوکی است که در زمان سلوکیان در ایران نگهداری می شده، بلکه ذکر این نکته را ضروری می دانم که تحقیقات علمی و قابل استناد در دانشکده های معتبر جهان نشان داده که نگهداری از حیوانات در زمان کودکی باعث سلامت روانی بیشتر می شود و برعکس این مدعا در قاتلین زنجیره ایی و افراد افسرده مشاهده می شود که حیوان آزاری درصد بالایی در میانشان دارد، به طور مثال می توانید به خاطرات و اعترافات بیجه و خفاش شب مراجعه کنید که قبل از آدمکش شدن، سگ ها را دار می زدند!. همچنین در تحقیقات روانشناسی جدید از نگهداری از حیوانات برای درمان افرادی که مشکلات روحی دارند استفاده می شود”.

از نامه ی سرگشاده ی دکتر هومن ملوک‎پور به رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس درباره طرح مقابله با سگ‎بازی

http://hakimemehr.ir/news/show_detail.asp?id=5186

از علاقه مندان تقاضا می شود اگر حوصله دارند در تکمیل بررسی “سگ ها و آدم ها” کمک فرمایند

Meet Iranian Singles

Iranian Singles

Recipient Of The Serena Shim Award

Serena Shim Award
Meet your Persian Love Today!
Meet your Persian Love Today!