دوست عزیز، جناب آقای سلطانپور،
با سلام. پیرو فرمایشات جناب عالی در سایت های اینترنتی گوناگون در مورد نشست مشترک شورای آتلانتیک کانادا و اتحاد برای آزادیهای مدنی اجازه می خواهم نکات ذیل را یادآور شوم:
۱- دعوت به این نشست نه از سوی ناتو بلکه از جانب اتحاد برای آزادیهای مدنی صورت گرفته بود و بنده، خانم افشین جم و خانم مارینا نعمت قرار بود علیه جنگ با ایران و در باره نقض حقوق بشر در ایران سخن بگوییم.
۲- همانطور که خدمات حضورتان است بنده ساعت پنج به کفرانس رسیدم و شما هم از دور با بنده سلام و علیک کردید. بنابر این در صورت لازم میتوانستم با دیدن آقای خبرنگار ترک همان موقع از برگزار کنندگان جلسه درخواست کنم که از فیلم برداری جلوگیری کنند ولی چنین اتفاقی صورت نگرفت و دلیل ان این بود که من مسوول بیرون راندن خبرنگار ترک نبودم.
۳- بنده مساله ای با فیلم برداری نداشتم چون در هر حال مسول جلسه قرار بود که فیلم نشست را روی وب سایت هر دو سازمان برگزار کننده قرار دهد. اضافه بر این بنده آشنایی با خبر نگار ترک نداشتم و حتا نمیدانستم که ترک یا خبرنگار است.
۴- در بدو ورود به کنفرانس از من خواسته شد که به میز شماره ۴ بروم و در زمان شام وقتی با دیدن خانم نازنین افشین جم به آنجا رفتم یکی از مسوولان کنفرانس که با چهره من آشنا نبود از من خواست که سر ان میز ننشینم و این همان خانومیست که خبرنگار ترک را از سالن بیرون کرد. بنابرین من آشنایی با این خانم نداشتم.
۵- حقیقت امر این است که خانم افشین جم از دادن مصاحبه و گرفتن عکس و فیلم امتناع می ورزیدند و چون سرما هم خورده بودند بنابر این علاقه چندانی برای حضور در فیلم نداشتند. بنابرین ایشان بودند که از همان خانم مسوول جلسه خواستند که جلوی هر گونه عکاسی و فیلم برداری گرفته شود و خود شما از راه دور چند عکس گرفتید که برای دیده نشدن در عکس در چند نوبت خانم افشین جم کاغذی را جلوی صورت خود گرفتند.
۶- اگر دیدید که من با انگشت میز شما و میز نمایندگان سفارت ایران در اتاوا را نشان دادم به این دلیل بود که خانم افشین جم از من سوال کردند آیا ایرانی دیگری در جلسه حضور دارد یا نه و من شما و علیداد مافی نظام را نشان دادم و به سفارتی ها هم اشاره کردم.
۷- و البته آخرین مطلب که حائز اهمیت است. بنده در هیچ گونه شورای انتقال قدرت برای آینده ایران شرکت ندارم. اشاره خانم افشین جم در سخرانی شان به کمپین برای ایجاد کرسی سیاست ایران معاصر در دانشگاه تورونتو بود و ایشان کلمه انگلیسی chairرا استفاده کردند.
۸- خواهش مندم نکات بالا را به حضور خوانندگان و دوستان خود برسانید چون چیزی جز حقیقت نیست و شما و عنوان دوستار حقیقت و شفافیت میتوانید در ازای خراب کردن فعالان مدنی و روشنفکران ایرانی پشت و پناه آنها باشید و راه مبارزه خشونت پرهیز را برای افرادی چون من هموار سازید.
با تشکر از جناب عالی و به امید همکاریهای آتی در جهت پیشبرد حقوق بشر و خشونت پرهیزی در ایران.
ارادتمند
رامین جهانبگلو
Professor Ramin Jahanbegloo
Centre for Ethics
University of Toronto
6, Hoskin Ave.
M5S 1H8- Toronto
Ontario-Canada
Phone: 416-9786362
توضیحات ما
جناب آقای دکتر جهانبگلو
با سلام و سپاس عطف به ای میل شما در مورد کنفرانس کانادا و خاورمیانه جدید همانطور که فرموده بودید برای شفافیت ، حقیقت ماجرا را به استحضار برسانم.
1- از حس ظن شما مبنی بر دوستدار حقیقت بودن، می توانیم با هم در مبارزه خشونت پرهیز راه را برای دیگران هموار کنیم کمال تشکر را دارم . این علاقه متقابل است. همانطور که در ماه مه 2006 جزمعدود روزنامه نگاران و فعال سیاسی و اجتماعی مقیم کانادا بودم که نسبت به بازداشت غیرقانونی شما در ایران اعتراض کتبی نموده و اطلاع رسانی و خبر رسانی لازم را انجام داده و در مصاحبه با مقامات سیاسی کانادا
آ زادی شمار ا پیگیری می کردم. علیرغم اختلافات عمیق عقیدتی و سیاسی بین ما در آن دوران.
2- بر خلاف مطلب شما که نوشته اید درموقع عکاسی خانم افشین جم چند بار روزنامه جلوی صورتش گرفته بود باید باطلاعتان برسانم که ایشان در زمان صرف شام ( عصرانه ) با یک دوست ایرانی ایستاده صحبت می کردند و لی عکسی یا فیلمی از ایشان نگرفتم. نیازی هم به انداختن عکس از ایشان نداشتیم پس نیازی به عکس از فاصله 30فوتی بین میز 4 و 21 ( میز خبرنگاران ) نبود.
اززمان شروغ کنفرانس (5 ساعت قبل از حضور شما ) تیم خبری ما آنجا حاضر بوده و بدلیل احترام به قوانین وضع شده توسط کنفرانس ، هیج گونه فیلم نگرفته بودیم و فقظ از سخنرانان عکس گرفته بودیم. و مورد اعتراض هم قرار نگرفته بودیم. ولی خبرنگار ترکیه فیلم برداری کرده بود ولی کسی هم اعتراضی نکرد..این خبرنگار ترک همراه هیئت بازرگاتی ترکیه کانادا به کنفرانس آمده بود.
3- اینکه خانم افشین جم بدلیل سرماخوردگی مایل به مصاحبه نبود. ما از ایشان تقاضایی برای مصاحبه نکرده بودیم. !!
رابطه سرماخوردگی با فیلم برداری از فاصله 30فوتی ( توسط خبر نگار ترک ) بنظر یک طنز می اید که باعث اخراج آن خبرنگار ترکیه ای شد
– علاو.ه بر آن ایرانی که با همسر وزیر جنگ کانادا صحبت می کرد ، من هم با دوستم در زمان تنفس به فارسی صحبت می کردیم.یعنی خانم افشین جم می دانست که ایرانی دیگری بغیر از شما و ایشا ن در جلسه حضور دارند.
4- خانم مسول کنفرانس دقیقا بعداز صحبت با شما بود که به سمت میز ما آمد و به من و خبر نگار انا تولی ( ترکیه ) تذکرداد و بعداز اعتراض آن خبرنگار با درخواست مسول کنفرانس توسط پلیس ا ز جلسه اخراج شد. و دوباره به من تذکر داد که به ایشان توضیح دادیم که ما فیلم برداری نگرده ایم و از ظهر هم فقط از سخنرانان جلسه عکس های محدودی از سر میز 21 انداخته ایم.
5- بنظرما صحبت شما در مورد حضور افراد ایرانی ( سفارتی ها ) حاضر در جلسه پس از اخراج خبرنگار ترک و به عبا رت دقیق تر پس از ملاقات و احوالپرسی شما با دوست روزنامه نگار دیگر ایرانی که تازه رسیده بود و سر میز ما نشسته بود و جایگزین خبر نگار اخراجی شده بود انجام گرفته شد.
6 – ما هم به عنوان ایرانی و هم به عنوان اهل رسانه انتظار حمایت از شما داشتیم ولی بنظر می آید که بر عکس شد.
شما به عنوان فعال حقوق مدنی و خانم افشین جم که مدعی حقوق بشر هیج تلاشی برای حمایت از ان خبر نگار که تا زمان نوشتن نامه من نمی دانستید ایرانی نیست و اهل ترکیه هست ، نکردید که نگرانی های جدی بوجود می اورد
7- خانم لینهات رئیس ناتوی کانادا کنفرانس را با سخنان خود آغاز کرد و به ماده 5 اساسنامه ناتو که حمایت نظامی است و نیز به ماده 2 که گسترش صلح است اشاره کرد و این کنفرانس را در این راستا خواند. بنابر
این کنفرانس با همکاری سازمان اتلاننیک شمالی ( شورای کانادا ) و سازمان طرفداران ازادی های مدنی کانادا ترتیب داده شد ه بود.
8 – در مورد عدم اطلاع از دولت انتقالی باعث خوشحالی است که چنین می گویید ولی در مورد اشاره خانم افشین جم به کرسی ایرانی شناسی در دانشگاه تورنتو و ریاست آن ، باید باطلاع برسانم که هر چند سخنرانی افشین جم تکراری و کسالت اور بود ولی قسمت آخر آن مبنی بر ضرورت ایجاد دولت انتقالی توسط یک فعال حقوق بشری !!چرتم را پاره کرد. دوباره به نوار سخنرانی ایشان که مجاز ضبط شده بود مراجعه کردم. اصلا اشاره ای به کرسی ایران شناسی ندارند.( دقیقه 20 مصاحبه )
سخنران می گوید نیاز به حمایتهای مالی کشورها از فعالین ایرانی هست
و سپس ادامه می دهد: در مسافرتهایم به اروپا و ملاقات با نمایندگان مجالس آنها می گویند یک صدای واحد دربین ناراضیان ایرانی نیست و به ضرورت یک صدای واحد تاکید دارند. باید مراکز اتاق فکر و موسسات استراتژیک ایجاد کرد. که مثلا می تواند د رکانادا باشد و ریاست انرا دکتر جهانبگلو داشته باشد. در این مورد با ایشان صحبتهای داشته ام. بلافاصله ایشان می گوید باید دولت انتقالی تشکیل بدهیم.
شما در جلسات هفتگی آگورا گفته بودید دروغ یکی از مشکلات اصلی ما ایرانی ها هست و بزرگ دیگری می گفت: همه ما از ناحیه ی سیاسی – مدیریتی دو مشکل اساسی داریم
ا- کسانی کارهایی را بر عهده گرفته اند که توان و دانش انجام دادن ان کار را ندارند. ( همانند سخنران سیاسی کار حقوق بشری……)
2- کسانی کارهایی را بر عهده گرفته اند که دانایی و توانایی انجام دادنش را دارند اما خوب انجام نمی دهند ( امیدوارم که شما در زمره گروه دوم نباشید ) .
مجددا تشکر می کنم. موفق وپایدار باشید
سعید ساطانپور
30 مارچ 2012