نفی آزادی عقیده و بیان و سركوب قلم البته در جمهوری اسلامی مسئله تازهای نیست. قانون اساسی نظام از یك سو انحصار رسانههای صوتی و تصویری را در اختیار حكومت قرار داده و از سوی دیگر هرگونه آزادی بیان را فقط در چهارچوب «موازین اسلامی» كه تعریف آن در دست خود حاكمیت است محدود كرده است. علاوه بر این، مقامات حاكم بارها به صراحت علیه آزادی بیان و قلم امر و نهی صادر كردهاند. هنوز فرمان آیتالله خمینی كه «بشكنید این قلمها را» در گوشها طنینانداز است، و یا هنوز از «حكم حكومتی» آیتالله خامنهای كه لایحه اصلاح قانون مطبوعات را از دستور مجلس اصلاحطلبان خارج كرد زمان زیادی نگذشته است. و توقیف فلهای مطبوعات و دستگیری و زندانی كردن نویسندگان و روزنامهنگاران از خبرهای روزمره سالهای اخیر بوده است. كارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی مشحون از سركوبها و مجازاتهای سنگینی است كه در ۳۰ ساله گذشته با خشونت علیه آزاداندیشان و آزادسخنان به كار گرفته شده و هزاران قربانی گرفته است.
با پیدایش شبكه اینترنت، انقلابی در نشر صورت گرفت و امكان تازهای برای اظهار عقیده و بیان در اختیار ایرانیان و به خصوص نسل جوان قرار گرفت. این وسیله نشر دو امتیاز در مقایسه با وسایل پیشین داشت. یكی این كه به راحتی در اختیار همه قرار میگرفت و هركس میتوانست با كمترین هزینه سخن خود را نشر دهد. به همین دلیل در فاصله كوتاهی دهها هزار ایرانی به وبلاگنویسی روی آوردند، و زبان فارسی به عنوان یكی از رایجترین زبانهای به كار رفته در اینترنت شناخته شد. دوم این كه فنآوری اینترنتی اجازه میداد كه نویسنده با نام مستعار حرف خود را بزند و از گزند محتسب و سانسورچی و میرغضب در امان بماند. به این ترتیب، وبلاگنویس ایرانی توانست بدون واهمه از سركوبهای سیاسی و اجتماعی حرف دل خود را بزند، و با زبان صریح و بدون استعاره از خواستهها، تمایلات، تجربهها و آرزوهای خود سخن بگوید. و به ناگهان فضای اینترنت صحنه ابراز عقاید و نظرات و اظهاراتی شد (بد و خوب) كه در تاریخ نشر فارسی سابقه نداشته است. این امر البته همچنین امكان سوء استفادههایی را در تعرض به حقوق و حرمت و آزادیهای دیگران فراهم آورد، امری كه در ایران نیز همانند سایر كشورهای جهان تدوین قوانین جدیدی را برای جلوگیری از این سوء استفادهها ضروری ساخت.
جمهوری اسلامی البته از همان آغاز رواج اینترنت در ایران از یكسو برای كنترل آن از هر وسیله فنی بهره گرفته و از سوی دیگر كسانی را كه از طریق آن به ابراز نظراتی پرداختهاند كه با ایدئولوژی یا سیاست حاكم همآهنگ نبوده تحت تعقیب قرار داده است. استفاده وسیع از ابزار صافی (فیلترینگ) برای منع دسترسی ایرانیان به منابع اینترنتی یكی از رایجترین راههای كنترل بوده است. میلیونها سایت اینترنتی صرفا به دلیل آن كه از دید حاكمیت «غیر اخلاقی» شناخته شدهاند، با استفاده از كلمات كلیدی از دسترسی ایرانیان به دورند. از جمله كلمات كلیدی «غیر اخلاقی» كه برای فیلترینگ استفاده شده است میتوان از كلمه «زن» و مشتقات آن در فارسی و معادل آنها در زبانهای خارجی نام برد. در فرهنگ زنستیز حاكم تعجب نباید كرد اگر «زن» یك كلمه قبیحه شناخته شود و سایتهای حاوی اطلاعات مورد نیاز زنان، همچون میلیونها سایت اطلاعاتی دیگر از دسترسی ایرانیان به دور بمانند. در چند سال اخیر دهها وبلاگنویس و ناشر اینترنتی به خاطر نوشتههاشان تحت تعقیب قرار گرفته و به شدت مجازات شدهاند.
فیلترینگ البته به لحاظ فنی از ابزار نسبتا سادهای بود كه حمهوری اسلامی برای منع دسترسی ایرانیان به سایتهای اینترنتی به كار گرفته است. در برابر كاربرد وسیع این ابزار، ایرانیان به سرعت توانستند راه فنی مقابله با آن را بیاموزند و با كمك ایرانیان خارج كشور تا كنون سدها فیلترشكن به این منظور به كار گرفته شده است. به این ترتیب، فیلترینگ نتوانسته خواست حكومت برای كنترل كامل اینترنت را تأمین كند. علاوه بر این، فیلترینگ دست بالا میتواند یك جهت حركت در شاهراه اطلاعاتی اینترنت یعنی دسترسیبه اینترنت را تحت كنترل حكومت درآورد. جهت دیگر حركت در این شاهراه، یعنی نشر و تولید محتوا ابزار دیگری برای كنترل میطلبد. این ابزار از یك سو به فنآوری پیچیدهتری نیاز دارد و از سوی دیگر باید همراه با اهرمهای تهدید و ارعاب و سركوب (قانونی و فراقانونی) همراه باشد تا بتواند به طور مؤثر عمل كند.
تدوین و تصویب «قانون جرایم رایانهای» در مجلس شورای اسلامی در ماههای اخیر یكی از اهرمهای قانونی این امر را فراهم كرده است. علاوه بر مقررات مربوط به محرمانگی دادهها و لزوم صحت آنها در سیستمهای رایانهای، در فصل چهارم این قانون تحت عنوان «جرایم مرتبط با محتوا» برای نشر آنچه كه در لایحه «محتویات مستهجن» نامیده شده مجازاتهای سنگینی در نظر گرفته شده است. بخشی از این مواد به هرزهنویسیهای مربوط به كودكان یا نشر تصاویر خصوصی دیگران ارتباط دارد كه كاملا موجه است. ولی همآهنگ با فرهنگ تقنینی حاكم بر كشور، به بسیاری از مندرجات حاوی مسایل جنسی یا برهنگی رضایتمندانه مربوط به بزرگسالان نیز صفت مجرمیت داده شده است و نویسندگان و ناشران آنها به جریمه یا مجازات زندان تهدید شدهاند. مشكل نیست بدانیم كه از دید حاكمان جمهوری اسلامی و مجریان قوانین آن، چگونه طرح هر مسئله جنسی یا جنسیتی یا نشر تصویر بدون رعایت مقررات اسلامی حاكم ممكن است تحت عنوان هرزهنویسی جرم تلقی شود و نویسنده آن مورد تعقیب و آزار قرار گیرد.
به لحاظ فنی نیز در هفتههای اخیر سانسورگران و سركوبگران جمهوری اسلامی سخت مشغول كار بودهاند. در همین چند روز آخر سال نهادی به نام «مرکز بررسی جرائم سازمان یافته اینترنتی» وابسته به سپاه پاسداران از «كشف» و سركوب یك «شبكه» اینترنتی خبر داد كه محتویات «الحادی» و «ضد دینی» یا «مستهجن» را نشر میدادند. اطلاعیه میگفت كه ۱۸ نفر از نویسندگان و ناشران این سایتها دستگیر شدهاند، ولی تنها از یكی دو نفر از افراد تحت تعقیب نام برد. و مهمتر از همه این كه اطلاعیه نشان میداد كه این مركز به جدیدترین و پیشرفتهترین ابزار فنی برای «هك» كردن سایتهای اینترنتی مجهز است و میتواند سایتهای مورد نظر را در هرجا كه باشند از كار بیندازد. یك مراجعه به تعدادی از سایتهای نام برده شده نشان میداد كه این ادعا چندان بیجا نیست: كاربر بلافاصله به سایتی به نام «گرداب» (۱) برده میشود، سایتی كه از سوی همین مركز به این منظور ایجاد شده و با كمك صدا و سیمای جمهوری اسلامی به پروندهسازی برای افراد دستگیر شده (كه اكنون تعداد دیگری از آنان نیز با نام كوچك معرفی شدهاند) مشغول شده است.
اطلاعیه یادشده از شروع موج جدیدی از سركوب وبلاگنویسان خبر میدهد. این كه تشكیلات یادشده نه وابسته به نهادهای امنیتی (وزارت اطلاعات) یا انتظامی یا قضایی كشور و بلكه زیرمجموعهای از سپاه پاسداران است كه بدون هیچ ضابطه قانونی به چنین عملی دست میزند نشانه خطرناكی است. این امر میتواند به نوبه خود بخشی از «نظامی» شدن همه سیاستهای سركوب حاكمیت باشد كه مقوله دیگری است. ولی تا آنجا كه به وبلاگنویسان برمیگردد حضور سپاه پاسداران و كیفیت عمل آن در این مورد حاكی از آن است كه عمل سركوبگرانه شدیدی تدارك دیده شده است. ولی این تنها موردی نیست كه در دو سه هفته اخیر در این زمینه رخ داده است. همزمان با سپاه پاسداران، واحدی به نام «معاونت مبارزه با جرایم خاص و رایانه ای» پلیس وبلاگ نویسان را با ارسال یك «هشدار» بیسابقه مورد تهدید قرار داده است. در این هشدار كه به امضای «سرهنگ مهرداد امیدی مدیرکل مبارزه با جرایم خاص و رایانهای ناجا» در چند روز اخیر برای تعدادی از وبلاگنویسان ایمیل شده است آنان به برخوردهای «جدی» و «قاطع» تهدید شدهاند.(۲)
در این ایمیل با اشاره به آیه قرآنی "ولاتلقوا بایدیكم الی التهلكه (با دست خود، خود را به هلاكت نیندازید)، مشابه آنچه كه در اطلاعیه «مرکز بررسی جرائم سازمان یافته اینترنتی» سپاه پاسداران آمده، به مخاطب گفته شده است كه «هر گونه فعالیت اینترنتی شما مورد ارزیابی قرار گرفته و بكمك سیستمهای تركیبی رایانه ای Computer System و سیستم مخابراتی Comunication System، شماره تلفن منزل شما را bold (لیست سیاه) و پس از ایجاد محدودیتهای فنی که از طریق پروتکل اینترنت ایجاد میکند فعالیتهای شما محدود و ... پس از تشكیل پرونده در اداره آگاهی و رسیدگی به تخلفات رایانه ای طبق قوانین ... به طور قاطع برخورد جدی صورت خواهد گرفت». پیام سپس اخطار میكند كه كلیه فعالیتهای اینترنتی مخاطب و از جمله ایمیلهای او تحت نظر است، و با ارائه فهرستی از تواناییهای فنی «معاونت مبارزه با جرایم خاص و رایانه ای» سعی دارد به مخاطب القا كند كه هیچ كار و نوشته اینترنتی او از دید متخصصان این مركز مخفی نخواهد ماند. در پایان، متن «قانون جرایم رایانهای» در ایمیل آمده است و ایمیل با امضای سرهنگ امیدی خاتمه مییابد.
این ایمیل كه به صورت یكنواخت برای تعدادی از وبلاگنویسان ارسال شده به وضوح و در درجه اول هدف ارعاب را دنبال میكند. ولی با توجه به آنچه كه در مورد نهاد وابسته به سپاه پاسداران دیده شد، استفاده از آخرین امكانات فنآوری نیز دور از واقع نیست. در هر صورت، ایمیلهایی از این قبیل تأثیر خود را بر روی وبلاگنویسان میگذارد و بسیاری از آنان را از ادامه كار خود باز خواهد داشت. این امر به آزادی بیان در ایران و به خصوص فرهنگ وبلاگنویسی ضربه بزرگی خواهد زد و این نهال نوپا را دچار ضایعه خواهد كرد. وقت آن است كه همانند آنچه كه با ایجاد فیلترشكنها در مبارزه با فیلترینگ رخ داد ایرانیانی كه تواناییهای فنی دارند برای مقابله با این حربههای جدید جمهوری اسلامی نیز چارهای بیندیشند، و آن را در اختیار وبلاگنویسان داخل كشور قرار دهند. جمهوری اسلامی با بسیج همه نیروهای خود (نظامی و انتظامی) و كاربرد قانون و با استفاده از آخرین فنآوریها سركوب همهجانبه آزادی بیان در اینترنت را هدف خود قرار داده است. بر فعالان حقوق بشر است كه با این موج سركوب به مبارزه برخیزند، و بر ایرانیان آشنا با فنون اینترنتی است كه راههای فنی مقابله با این سركوب را به هموطنان خود در داخل كشور بیاموزند.
--------------------------
۱.
//gerdab.ir/home.php۲. متن ایمیل ارسالی به وبلاگنویسان:
هشدار
"ولاتلقوا بایدیكم الی التهلكه: با دست خود، خود را به هلاكت نیندازید"
هموطن گرامی: بدلیل تبادل هرزنامه های اینترنتی كه توسط رایانه شما دریافت یا ارسال گردیده است كدینگ سرورهای رایانه شما از طریق شبكه هوشمند معاونت مبارزه با جرایم خاص و رایانه ای علامت گذاری و در لیست زرد این شبكه قرار گرفته است. لذا منبعد هر گونه فعالیت اینترنتی شما مورد ارزیابی قرار گرفته و بكمك سیستمهای تركیبی رایانه ای Computer System و سیستم مخابراتی Comunication System، شماره تلفن منزل شما را bold (لیست سیاه) و پس از ایجاد محدودیتهای فنی که از طریق پروتکل اینترنت ایجاد میکند فعالیتهای شما محدود و سپس در تهران بزرگ، معاونتها و در مراكز استان ها، اداره مبارزه با جرایم خاص و رایانه ای، پس از تشكیل پرونده در اداره آگاهی و رسیدگی به تخلفات رایانه ای طبق قوانین مندرج در بندهای ذیل الذكر به طور قاطع برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
در ضمن دریافت ایمیلهای حاوی مسائل غیر اخلاقی بیانگر رضایت شما از مسائل مربوطه قلمداد می شود و مسئولیت آن بر عهده اپراتور رایانه ای است كه به خط تلفن مورد نظر وصل گردیده است. (لذا جنابعالی موظفید ایمیلها و شماره هایی را كه در ساستهای دوستیابی و مستهجن درج نموده اید از مدیریت آن سایت بخواهید تا حذف نمایند و از باز نمودن ایمیلهایتان بطور جدی خودداری نمایید). همچنین ایجاد ایمیلهای جدید از دید این معاونت مخفی نخواهد ماند و وبلاگها، و وبسایتها و ... كه مورد فعالیت شماست توسط مرورگر شبكه امنیت ناجا بطور اتوماتیك و شبانه روزی چك می گردد.
این معاونت دارای سریعترین مرورگر با همخوانی بر روی انواع پلتفرم ها و سیستم عامل ها می باشد و از قابلیت هایی همچون مرور صفحات در قالب Tab، خبرخوان RSS، جست و جوی خصوصی، رابط کاربری و ... برخوردار می باشد. و فعالیت های کدهای جاوا اسکریپت و همچنین پلاگین ها و دیگر موارد را مورد بررسی قرار دهد. و پس از بررسی شروع به Cache کردن صفحات توسط مرورگر (ذخیره یک کپی از اطلاعات دریافت شده از اینترنت) می كند. و در نهایت شروع به بلوکه کردن هرزنامهها و نامههایی که از سوی سرورها فرستاده میشود، می نماید. و کلیه متن ها، تصویر، صدا، كد و پایگاه داده یا مایكروفیلم یا مایكروفیش و دیگر برنامه ها را نیز تحت كنترل قرار می دهد.
مرورگرهای امنیتی این معاونت امکانی را فراهم می آورد تا به هنگام برخورد با یک فایل PDF آن را در مرورگر به نمایش در بیاورد و از آن بهره بگیرد. بدون آن که از نرم افزارهای مربوطه برای نمایش آن استفاده نماید.
«كشف جرم رایانه ای با یك كار تركیبی با همكاری متخصصان رایانه و كشف جرم در كنار یكدیگرصورت می گیرد.»
فعالیت غیرقانونی سایتهای اینترنتی، هكرها و قفل شكن های شبكه ؛ کراکرها و ..... و تمام مسایلی که منجر به مسائلی ضد اخلاق شبکه اینترنت می باشد در دستور كار ما قرار گرفته است.
پلیس فعالیت خود را در جهت مقابله با مجرمان اینترنتی به صورت تخصصی آغاز كرده است. نیروی انتظامی جهموری اسلامی ایران از سال 78 با گسترش مصرف و به كارگیری رایانه و اینترنت در كشور و با توجه به نیازهای جامعه برای رسیدگی به جرایمی در این خصوص كه در حال صورت گرفتن و یا در شرف انجام بود مطالعات و تحقیقات گسترده ای در این خصوص آغاز كرد كه نتیجه این بررسی ها در سال 81 منجر به تشكیل یك واحد با عنوان اداره كل مبارزه با جرایم خاص و رایانه ای در معاونت آگاهی نیروی انتظامی كشور شد.
سوءاستفاده از رایانه، هر نوع رفتار غیرقانونی، غیراخلاقی و غیرمجاز مربوط به پردازش خودکار و انتقال دادهها جرم اینترنتی محسوب میشود و برخورد با متخلفان اینترنتی در دستور برنامه سال 88 ناجا قرار دارد و همچنین با متخلفان وبلاگها كه اقدام به انتشار مضامین ممنوع میكنند به شدت برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
از طرفی قانون مطبوعات ؛ یعنی تمام مقررات مشمول یک نوشتار از قبیل حقوق نویسنده ؛ منتشر کننده ؛ مدیر مسول و ....، شامل مدیران و گردانندگان وبسایتها می شود و در مورد انتشار الکترونیکی وبسایتها و وبلاگها صادق بوده و به كمك قوانین جدید مبارزه با تخلفات اینترنتی اعمال خواهد شد.
تعداد زیادی از سایتهای ممنوعه و غیرمجاز شناسایی شدهاند و برخورد با مدیریت سایتها در حوزه كاری ماست و دستگیری هم داشتهایم و به مقامات قضایی هم معرفی شدهاند.
تا كنون پلیس، امنیت اخلاقی فضا را برای متخلفان اینترنتی ناامن كرده است و در تلاش هستیم فضای فعالیت این افراد متخلف را بیشتر از قبل در تنگنا قرار بدهیم.
مسایلی مثل ایجاد مزاحمت و هتکحرمت از آن دسته موضوعاتی هستند که ناجا نسبت به آن حساس است.
جرایم و مجازاتها
فصل اول- جرایم علیه محرمانگی دادهها و سیستمهای رایانهای و مخابراتی
مبحث اول - دسترسی غیرمجاز
ماده۲- هر كس عمداً و بدون مجوز، با نقض تدابیر حفاظتی داده ها یا سیستم رایانهای یا مخابراتی، به آنها دسترسی یابد به جزای نقدی از یك میلیون ریال تا شش میلیون ریال یا به حبس از نود و یك روز تا یك سال محكوم میگردد.
مبحث دوم- شنود و دریافت غیرمجاز
ماده۳- هر كس عمداً و بدون مجوز دادههای در حال انتقال غیر عمومی در یك ارتباط خصوصی به، یا از یك یا چند سیستم رایانهای یا مخابراتی یا امواج الكترومغناطیسی شنود یا دریافت نماید به حبس از نود و یكروز تا یكسال یا پرداخت جزای نقدی از یك میلیون ریال تا شش میلیون ریال محكوم خواهد شد.
مبحث سوم: جرایم علیه امنیت
ماده ۴- هركس عمداً و بدون مجوز نسبت به دادههای سری در حال انتقال یا موجود در سیستمهای رایانهای یا مخابراتی یا حامل داده كه واجد ارزش برای امنیت داخلی یا خارجی كشور باشد، مرتكب اعمال زیر شود به مجازاتهای زیر محكوم میگردد:
الف دسترسی به دادههای موضوع این ماده یا تحصیل آنها به حبس از یك تا سه سال و جزای نقدی از ده میلیون ریال تا صد میلیون ریال
ب قرار دادن دادههای مذكور در دسترس اشخاص فاقد صلاحیت دسترسی به حبس از دو تا ده سال
ج افشا و یا قرار دادن دادههای مذكور در دسترس دولت، سازمان، شركت، قدرت و یا گروه بیگانه یا عاملین آنها به حبس از پنج تا پانزده سال
تبصره۱ دادههای سری، دادههایی هستند كه افشاء آنها به امنیت كشور و یا منافع ملی صدمه وارد سازد.
تبصره ۲ آیین نامه طرز تعیین و تشخیص دادههای سری و نحوه طبقهبندی و حفاظت آنها ظرف سه ماه از تاریخ تصویب این قانون توسط وزارت دادگستری و با همكاری وزارتخانههای كشور، اطلاعات، ارتباطات و فنآوری اطلاعات و دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح تهیه و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.
ماده ۵ هر كس به قصد دسترسی به دادههای سری موضوع ماده ۴ با نقض تدابیر امنیتی، به سیستمهای رایانهای و مخابراتی مربوط دست یابد به حبس از شش ماه تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا سی میلیون ریال محكوم خواهد شد.
ماده ۶ هر یك از مأمورین دولتی كه بهنحوی امین، مسئول حفظ، امنیت و یا حفاظت فنی دادههای موضوع ماده ۴ این قانون و یا سیستمهای مربوط باشد، در اثر بیاحتیاطی، بیمبالاتی و یا عدم رعایت اصول حفاظتی سبب دسترسی اشخاص فاقد صلاحیت دسترسی به دادهها حامل دادهها و یا سیستمهای مذكور در ماده فوق گردند، به حبس از شش ماه تا دو سال و محرومیت از خدمات دولتی تا پنج سال و یا پرداخت جزای نقدی از پنج. میلیون ریال تا سی میلیون ریال محكوم میگردد.
فصل دوم: جرایم علیه صحت و تمامیت دادهها و سیستمهای رایانهای و مخابراتی
مبحث اول: جعل
ماده۷- هر كس به قصد تقلب، داده های رایانه ای و مخابراتی دارای ارزش اثباتی را تغییر داده یا ایجاد ، محو یا متوقف نماید، مرتكب جعل رایانه ای بوده و علاوه بر جبران خسارت وارده، به حبس از یك سال تا هفت سال یا به پرداخت جزای نقدی از ده میلیون تا پنجاه میلیون ریال محكوم خواهد شد.
ماده۸- هركس دادههای مذكور در ماده ۷ را با علم به مجعول بودن آنها، مورد استفاده قرار دهد، علاوه بر جبران خسارات وارده به حبس از یكسال تا پنج سال و یا به پرداخت جزای نقدی از ده میلیون ریال تا پنجاه میلیون ریال محكوم خواهد شد.
مبحث دوم: تخریب وایجاد اختلال در دادهها
ماده۹- هر كس به قصد اضرار، دادههای دیگری را از سیستم رایانهای یا مخابراتی یا ازحاملهای داده پاك نماید یا صدمه بزند یا دستكاری كند یا غیر قابل استفاده نمایدو یا به هر نحو تخریب یا مختل نماید به طوریكه منتهی به ضرر غیر شود به حبس از شش ماه تا دو سال و یا به پرداخت جزای نقدی از دو میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محكوم میگردد
مبحث سوم: اختلال در سیستم
ماده۱۰- هر كس عمدا با انجام اعمالی از قبیل وارد كردن، انتقال دادن، ارسال، پخش، صدمه زدن، پاك كردن، ایجاد وقفه، دستكاری یا تخریب دادهها یا امواج الكترومغناطیسی، سیستم رایانهای یا مخابراتی دیگری را غیر قابل استفاده كرده یا عملكرد آنها را مختل نماید به حبس از شش ماه تا دو سال و یا به پرداخت جزای نقدی از دو میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محكوم میگردد.
مبحث چهارم: ممانعت از دستیابی
ماده۱۱- هر كس عمدا از طریق سیستم رایانهای یا مخابراتی یا بوسیله امواج الكترو مغناطیسی و با انجام اعمالی از قبیل مخفی كردن دادهها، تغییر رمز ورود ویا رمزنگاری دادهها، مانع دستیابی اشخاص مجاز به دادهها یا سیستم رایانهای یا مخابراتی گردد به حبس از نود و یك روز تا یك سال و یا به پرداخت جزای نقدی از یك میلیون ریال تا ده میلیون ریال محكوم میگردد.
فصل سوم:كلاهبرداری
ماده۱۲- هر كس با انجام اعمالی نظیر وارد كردن ، تغییر ، محو ،ایجاد، توقف دادهها یا مداخله در عملكرد سیستم و نظایر آن، از سیستم رایانهای یا مخابراتی سوء استفاده نماید و از این طریق وجه یا مال یا منفعت یا خدمات مالی یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تصاحب یا تحصیل كند در حكم كلاهبردار محسوب و به حبس از یك سال تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل وجه یا مال یا قیمت منفعت یا خدمات مالی یا امتیازات مالی كه تحصیل كرده است، محكوم میشود.
تبصره: مجازت شروع به این جرم ، حداقل مجازات حبس مقرر خواهد بود
فصل چهارم: جرایم مرتبط با محتوا
ماده۱۳- هر كس از طریق سیستم رایانه ای یا مخابراتی محتویات مستهجن از قبیل نمایش اندام جنسی زن و مرد یا نمایش آمیزش یا عمل جنسی صریح انسان یا انسان با حیوان را تولید كند یا منتشر سازد یا مورد هر قسم معامله قرار دهد، به حبس از نودو یك روز تا یك سال یا پرداخت جزای نقدی از یك میلیون ریال تا ده میلیون ریال و یا به هر دو مجازات محكوم خواهد شد.
تبصره ۱: چنانچه محتویات موضوع این ماده در دسترس اشخاص زیر ۱۸ سال تمام قرار داده شود یا برای آنها منتشر یا ارائه گردد مرتكبین به حداكثر یك یا هر دو مجازات مقرر محكوم خواهند شد.
تبصره ۲: تولید محتویات غیر واقعی با قصد انتشار یا معامله مشمول مقررات این ماده است.
ماده۱۴- هر كس از طریق سیستم رایانه ای یا مخابراتی مرتكب اعمال زیر شود، در مورد جرایم موضوع بند الف به حبس از یك سال تا سه سال یا جزای نقدی از سه میلیون تا پانزده میلیون ریال یا به هر دو مجازات و در مورد جرایم موضوع بند ب و ج به حبس از سه ماه و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از یك میلیون تا ده میلیون ریال یا به هر دو مجازات محكوم خواهد شد.
الف) محتویات مستهجن از قبیل نمایش اندام جنسی یا نمایش آمیزش یا عمل جنسی اشخاص زیر ۱۸ سال یا ظاهراً زیر ۱۸ سال تمام تولید یا ارایه یا منتشر یا ذخیره سازی یا تهیه نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد.
ب ) به منظور دستیابی اشخاص زیر ۱۸ سال تمام به محتویات موضوع بند الف این ماده یا ماده قبل، مبادرت به تبلیغ یا تحریك یا تشویق یا دعوت یا فریب یا تهدید آنها نموده یا طریق دستیابی به محتویات مذكور را تسهیل نموده یا آموزش دهد.
ج) به منظور ارتكاب جرایم و انحرافات جنسی یا سایر جرایم یا خودكشی یا استمال مواد روانگردان اشخاص زیر ۱۸ سال تمام را آموزش داده یا تبلیغ یا تحریك یا تهدید تشویق یا دعوت نموده یا فریب دهد یا طریق ارتكاب یا استعمال آنها را تسهیل نماید.
تبصره ۱: تولید یا ذخیره سازی یا تهیه محتویات غیر واقعی چنانچه به قصد ارایه یا انتشار یا قرار دادن در دسترس دیگران نباشد از شمول این ماده مستثنی است.
تبصره۲: مفاد دو ماده فوق شامل آن دسته از محتویاتی كه برای استفاده متعارف علمی یا هر مصلحت عقلایی دیگر ارایه می گردد، نخواهد بود.
ماده ۱۵- هر كس از طریق سیستم رایانه ای یا مخابراتی فیلم یا تصویر یا صوت دیگری را تغییر دهد یا تحریف نماید و منتشر سازد یا با علم به تحریف یا تغییر، انتشار دهد، به نحوی كه منجر به هتك حرمت یا ضرر غیر گردد به حبس از سه ماه ویك روز تا شش ماه یا جزای نقدی از یك میلیون تا ده میلیون ریال محكوم خواهد شد.
تبصره: ارتكاب جرم موضوع این ماده نسبت به مقام رهبری یا روسای قوای سه گانه مستوجب حداكثر حبس یا جزای نقدی مقرر در این ماده خواهد بود.
ماده۱۶- هر كس از طریق سیستم رایانه ای یا مخابراتی فیلم یا تصویر یا صوت یا اسرار خصوصی یا خانوادگی دیگری را بدون رضایت وی منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحویكه منجر به ضرر غیر گردد یا عرفاً موجب هتك حیثیت وی شود به حبس از سه ماه و یك روز تا شش ماه یا جزای نقدی از یك میلیون تا ده میلیون ریال محكوم خواهد شد.
ماده۱۷- هر كس از طریق سیستم رایانه ای یا مخابراتی اكاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا اعمالی را بر خلاف حقیقت راساً یا به عنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی نسبت دهد به نحویكه موجب تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی یا ضرر غیر شود، علاوه بر اعاده حیثیت به حبس از سه ماه و یك روز تا شش ماه یا جزای نقدی از یك میلیون تا ده میلیون ریال محكوم خواهد شد.
تبصره: جرایم موضوع مواد۱۵ (به اسثتثنای تبصره این ماده) ۱۶ و ۱۷ (به استثنای نشر یا در دسترس قرار دادن اكاذیب یا نسبت دادن اعمال خلاف حقیقت كه موجب تشویق اذهان عمومی یا مقامات رسمی گردد) جز با شكایت شاكی خصوصی تعقیب نمیشود و با گذشت وی تعقیب موقوف خواهد شد.
ماده ۱۸- ایجاد كنندگان نقطه تماس بین المللی
موظفند امكان دستیابی به محتویات موضوع ماده ۱۳ وبند الف ماده ۱۴ را متوقف سازند، در غیر اینصورت به مجازات مقرر در ماده ۲۲ همین قانون محكوم خواهند شد، سایر ارائه كنندگان خدمات اینترنتی كه با علم به تخلف اشخاص فوق، خدماتی را دریافت و امكان دستیابی به این محتویات را فراهم نمایند نیز به مجازات فوق محكوم خواهند شد.
ماده۱۹- به منظور جلوگیری از ادامهٔ ارائه یا انتشار محتویات موضوع ماده ۱۳و بند الف ماده ۱۴ ارائه كنندگان خدمات میزبانی موظفند:
الف بر محتوای داده ها، اطلاعات یا خدماتی كه از طریق سیستمهای رایانه ای آنان ارائه می شود مطابق قوانین ومقررات نظارت نمایند، چنانچه عدم نظارت یا بی مبالاتی آنان منجر به ادامهٔ ارائه یا انتشار محتویات و خدمات ممنوعه گردد به مجازات مقرر در ماده ۲۲ همین قانون محكوم خواهند شد.
ب به محض اطلاع از وجود محتویات وخدمات ممنوعه در هر یك از سیستم های تحت تملك یا كنترل خود مراجع انتظامی را مطلع نموده و اقدامات لازم را در جهت توقف و در صورت امكان حفاظت از دادههای مربوطه به عمل آورند.
تبصره) مراجع انتظامی ذیربط موظفند امكان برقراری ارتباط الكترونیكی اشخاص حقیقی وحقوقی با آن مرجع رافراهم نمایند.
فصل پنجم : سایر جرایم
ماده۲۰- هر كس مرتكب اعمال ذیل گردد، به حبس از سه ماه ویك روز تا یك سال یا جزای نقدی از یك میلیون ریال تا ده میلیون ریال محكوم میگردد.
الف انتشار، توزیع، یا مورد معامله قرار دادن دادهها یا نرمافزارها یا هر نوع وسایل الكترونیكی كه صرفا به منظور ارتكاب جرایم رایانهای مورد استفاده قرار میگیرند.
ب فروش، انتشار و در دسترس قرار دادن رمز عبور، كد دستیابی یا دادههای رایانهای یا هر نوع اطلاعات مشابه به طور غیرمجاز به نحوی كه به وسیلهٔ آن سیستم رایانهای یا مخابراتی یا دادههای مربوطه قابل دستیابی باشد.
تبصره- چنانچه مرتكب اعمال فوق را حرفهٔ خود قرار داده باشد، به هر دو مجازات محكوم خواهد شد.
فصل ششم: مقررات متفرقه
مبحث اول : مسئولیت كیفری اشخاص حقوقی
ماده ۲۱- در موارد زیر، چنانچه جرایم رایانهای مندرج در این قانون، تحت نام شخص حقوقی و در راستای منافع آن ارتكاب یابد، شخص حقوقی دارای مسؤولیت كیفری خواهد بود:
الف هرگاه مدیر شخص حقوقی مرتكب یكی از جرایم مندرج در این قانون شود.
ب هرگاه مدیر شخص حقوقی دستور ارتكاب یكی از جرایم مندرج در این قانون را صادر نماید و جرم بوقوع پیوندد.
ج هرگاه یكی از كارمندان شخص حقوقی، با اطلاع مدیر یا در اثر عدم نظارت وی، مرتكب یكی از جرایم مندرج در این قانون شود.
د هرگاه مدیر، در ارتكاب یكی از جرایم مندرج در این قانون معاونت نماید.
هـ هرگاه تمام یا قسمتی از موضوع فعالیت عملی شخص حقوقی، به ارتكاب یكی از جرایم موضوع این قانون اختصاص یافته باشد.
تبصره ۱- منظور از مدیر در این ماده هر شخصی است كه اختیار نمایندگی یا تصمیمگیری یا نظارت بر شخص حقوقی را دارا میباشد.
تبصره ۲- مسؤولیت كیفری شخص حقوقی مانع مجازات مرتكب نخواهد بود.
تبصره ۳- كلیهٔ فعالیتهای نهادهای دولتی كه در راستای اعمال حاكمیت میباشد، از شمول این ماده مستثنی خواهد بود.
ماده ۲۲- اشخاص حقوقی موضوع مادهٔ فوق، با توجه به شرایط و اوضاع و احوال جرم ارتكابی، میزان درآمد و نتایج حاصله از ارتكاب جرم، به ترتیب ذیل محكوم خواهند شد:
الف سه تا شش برابر حداكثر جزای نقدی جرم ارتكابی؛
ب چنانچه حداكثر مجازات حبس آن جرم تا پنج سال باشد، تعطیلی موقت شخص حقوقی از یك تا پنج سال؛ ج چنانچه حداكثر مجازات حبس آن جرم بیش از پنج سال باشد منحل خواهد شد.
تبصره۱ـ مدیر شخص حقوقی كه مطابق بند ۳ این ماده منحل میشود تا پنج سال حق تأسیس یا نمایندگی یا تصمیمگیری یا نظارت بر شخص حقوقی دیگر را نخواهد داشت.
تبصره ۲ـ خسارات شاكی خصوصی از اموال شخص حقوقی جبران خواهد شد. در صورتی كه اموال شخص حقوقی به تنهایی تكافو نكند، مابهالتفاوت از اموال مرتكب جبران خواهد شد.
ماده۲۳: متخلفین از بند ب ماده ۱۹ و مواد ۳۰ ، ۳۱، ۳۲، ۳۴، ۳۵، تبصرهٔ یك ماده ۴۲، ۴۵، ۴۷ و ۵۳ این قانون به حبس از سه ماه و یك روز تا یك سال یا جزای نقدی از ده میلیون ریال تا صد میلیون ریال محكوم خواهند شد.
مبحث دوم : تخفیف و معافیت از مجازات
ماده ۲۴-هر گاه مرتكبین جرایم موضوع این قانون قبل از كشف جرم یا دستگیری، مامورین تعقیب را از وقوع جرم مطلع نمایند یا به نحو موثری در كشف جرم كمك و راهنمایی كنند یا موجبات تعقیب سایرین را فراهم آورند و یا در جبران خسارت وارده مساعدت كنند در مجازات آنان تخفیف مناسب داده خواهد شد یا مجازات حبس حسب مورد معلق خواهد شد و در جرایم موضوع دسترسی غیرمجاز شنود غیرمجاز تخریب دادهها یا اختلال در سیستم و جعل كامپیوتری دادگاه میتواند مرتكب را از مجازات مقرر معاف نماید.
مبحث سوم : تشدید مجازات
ماده ۲۵-در موارد زیر مجازات مرتكب جرایم موضوع این قانون بیش از دو سوم حداكثر مجازات حبس یا جزای نقدی مقرر قانون خواهد بود.
الف) چنانچه مرتكب از كارمندان یا كاركنان ادارات ، سازمانها یا شوراها یا شهرداریها یا مؤسسات و شركتهای دولتی ویا وابسته به دولت یا بانكها یا نهادهای انقلابی و بنیادها و موسساتی كه زیر نظر ولی فقیه اداره میشوند یا دیوان محاسبات یا مؤسساتی كه به كمك مستمر دولت اداره میشوند و یا دارندگان پایه قضایی و به طور كلی از اعضا و كاركنان قوای سه گانه و همچنین نیروهای مسلح و مامورین به خدمات عمومی اعم از رسمی ویا غیر رسمی باشد كه به اعتبار یا حسب وظیفه یا شغل خود مرتكب یكی از جرایم موضوع این قانون شود.
ب) چنانچه جرم بر اثر تبانی بیش از دو نفر واقع شود.
تبصره- چنانچه عمل مرتكب معاونت باشد به نصف حداكثر مجازات مقرر قانونی محكوم خواهد شد.
بخش سوم: آیین دادرسی
فصل اول: صلاحیت
ماده ۲۶- به منظور پیشگیری و مبارزه با جرایم رایانهای در هر دادسرا كه ضروری باشد، معاونتی تحت عنوان « معاونت دادستان در امور مبارزه با جرایم رایانهای» تشكیل میشود كه به تعداد لازم بازپرس، دادیار و تشكیلات اداری خواهد داشت. ماده ۲۷- در مركز هر استان و مناطقی كه ضرورت آن را رئیس حوزه قضایی تشخیص میدهد به تعداد مورد نیاز ، شعبی از دادگاههای كیفری عمومی و انقلاب و نظامی برای رسیدگی به جرایم رایانه
از طرف سرهنگ مهرداد امیدی مدیرکل مبارزه با جرایم خاص و رایانهای ناجا
From: Iran Emrooz
Recently by Hossein Bagher Zadeh | Comments | Date |
---|---|---|
فقر فرهنگی نقد در اپوزیسیون | 1 | Dec 02, 2012 |
از ادعا تا عمل | 5 | Nov 21, 2012 |
انتخاب مجدد اوباما | 3 | Nov 15, 2012 |
Person | About | Day |
---|---|---|
نسرین ستوده: زندانی روز | Dec 04 | |
Saeed Malekpour: Prisoner of the day | Lawyer says death sentence suspended | Dec 03 |
Majid Tavakoli: Prisoner of the day | Iterview with mother | Dec 02 |
احسان نراقی: جامعه شناس و نویسنده ۱۳۰۵-۱۳۹۱ | Dec 02 | |
Nasrin Sotoudeh: Prisoner of the day | 46 days on hunger strike | Dec 01 |
Nasrin Sotoudeh: Graffiti | In Barcelona | Nov 30 |
گوهر عشقی: مادر ستار بهشتی | Nov 30 | |
Abdollah Momeni: Prisoner of the day | Activist denied leave and family visits for 1.5 years | Nov 30 |
محمد کلالی: یکی از حمله کنندگان به سفارت ایران در برلین | Nov 29 | |
Habibollah Golparipour: Prisoner of the day | Kurdish Activist on Death Row | Nov 28 |
Great blog and very informative.
by Faribors Maleknasri M.D. (not verified) on Sat Apr 04, 2009 05:31 AM PDTAlso I am deeply impressed of the glorious progress which the honorable Iranian nation, the believers have made in their Islamic republic of Iran. Information Technology is in the western world stil not up to date. For example the laws have no answer to the case of delivering of a Computer Programm. It is not clear if it is a Buy-Sell-contract or it is a simple Service. In case of service is the servant not responsible for the quality of her/his serving. In case of a sell-contract the seller is responsible.
Monthes ago a had a very interessting book in my hands with the title:
Advances in Computer enginnering
13th international CSI computer conference
CSICC 2008, Kish Iland; Islamic republic of Iran
march 9 - 11.2008
Thanks ther advances in IT is the juridical situation for example in case of Internet auctions fully clear. In the western world it is not because of lack or of incompetency of laws.
In fact the blog is for me a great blog and very informative.
Greeting
وبلاگنویس
Lucifercus (not verified)Fri Apr 03, 2009 02:37 PM PDT
وبلاگنویس ایرانی توانست بدون واهمه از سركوبهای سیاسی و اجتماعی حرف دل خود را بزند، و با زبان صریح و بدون استعاره از خواستهها، تمایلات، تجربهها و آرزوهای خود سخن بگوید
with which effect? the Islamic Revolution - the only true revolution in man´s history - has shown that a nation can only by sacrificing blood and life make a real change. the above statement showes the effectlessness of the method. saying anonymously what i have in my heart, well i can tell it to my aunt as well and it changes nothing. those who isolate themselves from society and blog and blog and blog damage their own souls by isolation. and living in isolation is in Islam a heavy sinn. Some Philosoph must have said: If you have about a subject nothing to report, so be silence. The youth in the Islamic Republic should in Internet
از خواستهها، تمایلات، تجربهها و آرزوهای خود سخن بگوید
and we know which wishes the youth, specially the masculines would speak about in order puting hand on themselves after being finished with words. The youth must come out, learning from experienced elders how to manage their تمایلات وآرزوهای خود
i am sure what is reported hier is planed and realized to save the youth life, to prepare them for the struggle of life.
Bringing likewise article is as effectiv as the activity of وبلاگنویس ایرانیwho با زبان صریح و بدون استعاره از خواستهها، تمایلات، تجربهها و آرزوهای خود سخن بگوید and the effect is zero according to what here is named as سركوبهای سیاسی it makes no end to that.
The positiv effect, however, is that once again those "IRANIAN"s who left Iran at high noon and now regret having left, are depressed and frustrated with hearts full of hate against Iran and Iranians may forget their miserry for a short while. The most happiness shares of course uncle sam and may be he makes even a nice presenT?
قانون جرایم رایانهای
luciferous (not verified)Fri Apr 03, 2009 02:04 PM PDT
Please can some one give me the exact translation of the word:رایانه in english? or in french? or in german?
my dictionary ends with the word رای. I think it has something to do with internet and Information technology.according to the article. However i am not sure.
Thank you.
نیروی انتظامی، وبلاگ نویسان را با ارسال یك «هشدار» بیسابقه مور
Faribors Maleknasri M.D. (not verified)Fri Apr 03, 2009 01:55 PM PDT
نیروی انتظامی، وبلاگ نویسان را با ارسال یك «هشدار» بیسابقه مورد تهدید قرار داده است.does it mean ALL of them? i think a good number but not allوبلاگ نویسان have recieved a notice. my question is: HOW have the representatives of the Law, the peacekeepers found out WHO must be warrned? The fact that some bloggers could have been found out implies the Islamic System posesses an IT-knowledge uncomparable higher than the stand of the art in west. I am - for my part - very happy to read these real facts. I must say: most things i read in "IRANIAN" are usualy non realistic, not at all logical. But this article, oh heaven, contains things that intensifies my conviction: The Islamic System in the Islamic Republic of Iran will last even long long after reappearing of mahdi(s).
The Information which is presented is worth to be translated in all languages. many countries and private IT-experts are interessted in participating in the Iranian`s knowledge. however Iranians give thier Knowledge and other prioperties only to their freinds. And a friend for them is first of all some one who behaves respectfully against Islam, Koran and Iran. we had a discussion in "IRANIAN" may be monthes ago. In a comment i could read the strict IT-based controll provocates developping new technics by those who feel beeing controlled to unable the controllers. therefore controll helps the progress. Greeting
Hamvatan
by saygoodbye (not verified) on Thu Apr 02, 2009 11:47 AM PDTHere is a list Iran-related topics on Huffington post.
You have to be registered to leave comments or write blogs.
//www.huffingtonpost.com/searchG/?cx=partner-...
Main site:
//www.huffingtonpost.com/
THIS IS THE FREEDOM OF SEECH WE WERE PORMISED
by sam javadi (not verified) on Thu Apr 02, 2009 11:16 AM PDTRemember old days during Revolution , Khomeini pormised us,; freedom of Press, then Khatami , And now this is the freedom of press we were promised,
"Well controlled"!! IRI way of freedom...
shame shame shame sahme
Huffington Post
by 1 Hamvatan (not verified) on Thu Apr 02, 2009 10:15 AM PDTONCE AGAIN THANK YOU.
PLEASE LEAVE A LINK WHERE MY FRIENDS AND I CAN POST A MESSAGE THERE, I HOPE THAT SOME ONE CAN HEAR US.
THE MORE WE HAVE OUR UNITY , THE WALLS OF EVIL WILL FALL.
LONG LIVE IRAN-E-AZAD.
hamvatan jan: thank you.
by saygoodbuy (not verified) on Thu Apr 02, 2009 08:40 AM PDThamvatan jan: thank you. Please get involved and expose IRI's crimes in any way you can. Post a blog on Huffington Post or as a commenter.
Kalamaat e qesaar
by Mullah baazi (not verified) on Thu Apr 02, 2009 06:07 AM PDTآيت الله خمينی: «مسئله تمدن، آزادی ملت هاست. مملکتی که آزادی ندارد تمدن ندارد. مملکتی که استقلال ندارد، وابسته به غير است، نمی شود گفت مملکت متمدن. مملکت متمدن آنست که آزاد باشد، مطبوعاتش آزاد باشد، مردم آزاد باشند در اظهار عقايد و رای شان. هيچکی آزادی ندارد که تو می گويی ما به دروازه تمدن رسيديم، فلان ...».
آيت الله حسينعلی منتظری در خطبه های نماز عيد فطر امسال گفت: «به مردم، هم مرحوم امام، هم ماها به تبع ايشان، وعده استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی داديم. آنوقت برويم در خارج بگوييم کشور ما درش آزادی هست؟ مثلا من وقتی که با اينکه بالاخره توی انقلاب بودم نمیتوانست کسی منکر شود با من اين طور برخورد شود، اسمم قاچاق باشد، مرکز درس و بحث ما را گرفته باشند، آن وقت با مردم ديگر چه. آن وقت می رويم در خارج مثلا می گوييم کشور ما از نظر آزادی اول است. اينها خداوند انشاالله يک جو عقل بدهد به آنها که متصدی امور اند...»
GREAT IDEA
by 1 Hamvatan (not verified) on Wed Apr 01, 2009 10:06 PM PDTI WANT TO PERSONALLY THANK YOU FROM BOTTOM MY HEART- YOU ARE THE FIRST PERSON IN HERE WHO HAD , AN ACTUAL, OFFERED A SOLUTION OR ANSWER. WE MUST RAISE OUR VOICES ABOVE THOSE WHO ARE TRYING TO DESTROY OUR COUNTRY IRAN. WE MUST GET INVOLVED IN EVERY WAY WE CAN. GET INVOLVED- THIS IS OUR HOMELAND NOT THEIRS (Islamic TERROR REPUBLIC OF Iran).
IN MY BOOK- YOU ARE HAMVATAN. MY HAMVATAN.
//www.mideastyouth.com/2009/03/21/postcards-f...
all is well - Sort of
by AF (not verified) on Wed Apr 01, 2009 08:02 PM PDTسي سال پيش در چنين روزي ملتي با عزم راسخ و اراده پولادين پاي صندوقهاي راي حاضر شده و بيش از نود و هشت درصد به جمهوري اسلامي ايران راي دادند تا حکومت خواسته خود را برپا دارند.
get involved
by saygoodbye (not verified) on Wed Apr 01, 2009 03:43 PM PDTUnder the guise of protecting its “national security”, the Iranian government has orchestrated a crackdown on rights activists, outspoken critics and ethnic and religious minorities. Braving the threats of violence, imprisonment and even execution, dissidents within Iran continue to rise up and demand for their rights.
If unchecked, the Iranian government will continue with its wave of repression, and i’ts incumbent upon the international community to support the citizens of Iran in their struggle for freedom.
The Campaign
To stand in solidarity with our fellow citizens in Iran, and to call on the Iranian government to uphold its commitment to protecting the rights of its citizens, Mideast Youth is launching a new campaign - “Postcards for Iran“. As the name suggests, the “Postcards for Iran” campaign involves sending Iranian officials hundreds of postcards, urging them to bring an end to the violations occurring within Iran.
But it’s not only the Iranian authorities that we seek to address through the campaign, but imprisoned prisoners of conscience as well. We wish to send them a message that we are aware of their plight and supports them in their struggle.
Combined with pressure from governments and human rights bodies and unabated media attention, grassroots initiatives such as “Postcards for Iran” have proven to be effective in . Furthermore, former detainees have testified that prisoners receiving mail received better treatment, as authorities were aware that the world is monitoring their situation.
Get Involved
You can send a postcard in three easy steps:
Select a recipient
You can choose to send either a Postcard of Concern to an official, or a Postcard of Support to a prisoner
Write a short message
Upload a graphic of your choice for the postcard
And that’s it! We will take it from there and ensure that your postcard is printed, stamped and sent to your chosen destination.
Please take the time to send a Postcard for Iran and invite others to.
//www.mideastyouth.com/2009/03/21/postcards-f...
Great blog and very
by Notnotanonymous (not verified) on Wed Apr 01, 2009 10:50 AM PDTGreat blog and very informative. You should publish this in English on Huffington post.
Spy On your Own?
by 1hamvatan (not verified) on Wed Apr 01, 2009 09:34 AM PDTTHIS IS IT GUYS- FORGET IRAN- NOW IT IS CALLED IRAN NAZI.
I SAY GOOD BYE TO IRAN.